בית לשימור בירושלים

שתפו

סוג הפרויקט: דירה במבנה לשימור
הלקוח: זוג בני 60 
גודל: 100 מ"ר+ גלריה 35 מ"ר
מיקום: ירושלים

 רקע היסטורי:

בשכונת טלביה הציורית בירושלים שוכנים עשרות בתי אבן יפיפיים שנבנו בשנות ה-20 של המאה הקודמת בסגנון הבנייה הערבי האופייני לאותה תקופה. השכונה אוכלסה בעיקר ע"י תושבים ערבים אמידים. מאז 1948 התגוררו בבית כמה משפחות ובמהלך השנים אף חולק ל-4 דירות נפרדות.
בשנות ה-60 נבנתה על הבית המקורי קומה נוספת שתכנונה אינו תואם את יופיו המקורי של הבית. רק באמצע שנות השמונים נכנסה לתוקף התוכנית לשימור שכונת טלביה שהנחתה כללים ברורים בכל הנוגע לבניית תוספות. תוכנית זו סייעה מאד בשיפור המודעות לבניין המקורי הערבי ולגבי שימור השכונה.  למשרדינו הגיעה פנייה "להיכנס לרצף ההיסטוריה" ולתכנן את אחת הדירות במבנה, שנרכשה ע"י זוג ירושלמים וותיק. 

תאור העבודה:

מהרגע הראשון שפותחים את שער הברזל נכנסים לאווירה הקסומה של בית עתיק בן כ-100 שנה. החצר מרוצפת, מעוטרת צמחייה. גרם המדרגות והמעקה הבנוי תוקן ושופץ ונראה כעת בדיוק כפי שהיה  כשנבנה לראשונה. את הריצוף ברחבת הכניסה לבית החלפנו ושיבצנו שטיח פסיפס מתאים. 

הבית מבפנים היה זקוק לשיפוץ מאסיבי כדי להתאימו לדייריו החדשים ולמאה הנוכחית... 
בנינו שפה עיצובית הומוגנית של עיצוב קלאסי בצבעוניות רכה ובהירה עם "נגיעות" מחושבות של רהיטים מעץ כבד. שפה זו התגבשה בעבודה המשותפת שלנו עם הלקוחות במהלך הפרויקט. נדרשנו לחזור ולמצוא את האיזון הנכון בין ישן לחדש ובין הבית לדייריו.  נקודת המוצא של כולנו הייתה שימור וכבוד לאיכויות ולערכים האסתטיים המקוריים של המבנה תוך עמידה בדרישות השימור ובמגבלות אפשרויות ההריסה ובמקביל הענות לכל דרישותיהם הפונקציונאליות של הדיירים.
מתוך כבוד גדול לשימור ודגש על תכנון פונקציונאלי, התקבלה דירה המתכתבת עם ההיסטוריה הארוכה שלה. בתפירה אישית מדויקת, תוך הקפדה על עבודת גמר איכותית ובלתי מתפשרת, נרקם שילוב עדין בין הישן לחדש ובין המודרני לקלאסי.



בחזרה לגלריית התמונות